ANKEFIETJE

woensdag 27 juli 2011

Eerste probeerseltje


Eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en maar in het diepe gesprongen. Ik ben benieuwd of er genoeg leuke vertelsels zullen zijn om lezers te laten terugkeren.

Eerst maar eens een voorstelrondje. Ik heet Anke en ben lapjesverslaafd. Tot voor een paar jaar geleden alleen nog met het doel om kleding te maken, maar dankzij vriendin Joyce (Quiltdjoojs) ben ik gezwicht voor het ' kleine' grote werk. Het begon allemaal met de mandjesquilt van haar. Ze probeerde me over te halen om er ook mee te beginnen maar daar was van mijn kant geen denken aan. Ik had al genoeg hobbies, was al jaren in de weer met poppenhuizen en miniaturen, werkte nog, dus NEE, voor mij geen quilt.

Tot...... ik ervan begon te dromen. En dat is voor mij een teken dat ik er dan echt iets mee moet doen. Tja, en toen was het hek van de dam. Ben zomaar begonnen met een patroon van Carla (Quilt Cottage)

Niet gehinderd door enige kennis het mes in de stof gezet. Wat was dat wennen aan de inch liniaal! Elk streepje telde ik om te controleren of ik echt niet 1/8 " te weinig sneed. Als ik daaraan terug denk voel ik me toch al een klein beetje prof.......

Nu nog eens proberen of er een foto bij geplaatst kan worden en dan het www op!

Quiltgroetjes,

@nke