ANKEFIETJE

woensdag 5 oktober 2011

Herfst en DJ

En toen... was het herfst! Dat was genieten vanmorgen, wind en regen, nu nog een wat lagere temperatuur en deze quiltster is helemaal gelukkig. Nog even, dan kunnen we de vogels weer gaan bijvoeren inMaar goed, dit blogje is bedoeld om de gemaakte blokjes te showen. Nu had ik de afgelopen dagen alle tijd om de foto's in het zonnetje te maken, maar om de een of andere reden is dat er niet van gekomen. 
Dusssss werd het vanochtend een strijd tegen de wind die ik heb verloren...  Heb dus de hulp van ons voorraadje walnoten ingeroepen om de blokjes in het gareel te houden!De rest heb ik maar binnen gedaan, je kunt ook overdrijven! Het blokje L10 maakte ik op 11 september, terwijl ik keek naar de herdenkingsplechtigheid in New York. Al doende zat ik zo te mijmeren over de vreselijke gebeurtenis 10 jaar geleden,  wat dat doet met een mens, hoe ik zoiets ooit aan Janneke zou kunnen uitleggen. Ik herinnerde me dat ik ergens in een mandje met ' diversen '  een lapje moest hebben met de Amerikaanse vlag.  Even zoeken en uiteindelijk een centimetertje verwerkt in dit blok. De driehoekjes die er volgens het patroon  nog op zouden moeten heb ik weggelaten, als symbool voor de mensen die op 9/11 zijn overleden.
En natuurlijk een verhaaltje in het DJ boek bij dit blok geschreven voor later, als Janneke groot is. Op zo'n manier kan ze een stukje oma leren kennen terwijl die met haar quilt doende was.

Zo, dat was het weer voor deze keer!

Quiltgroetjes,

@nke