ANKEFIETJE

woensdag 5 oktober 2011

Herfst en DJ

En toen... was het herfst! Dat was genieten vanmorgen, wind en regen, nu nog een wat lagere temperatuur en deze quiltster is helemaal gelukkig. Nog even, dan kunnen we de vogels weer gaan bijvoeren inMaar goed, dit blogje is bedoeld om de gemaakte blokjes te showen. Nu had ik de afgelopen dagen alle tijd om de foto's in het zonnetje te maken, maar om de een of andere reden is dat er niet van gekomen. 
Dusssss werd het vanochtend een strijd tegen de wind die ik heb verloren...  Heb dus de hulp van ons voorraadje walnoten ingeroepen om de blokjes in het gareel te houden!De rest heb ik maar binnen gedaan, je kunt ook overdrijven! Het blokje L10 maakte ik op 11 september, terwijl ik keek naar de herdenkingsplechtigheid in New York. Al doende zat ik zo te mijmeren over de vreselijke gebeurtenis 10 jaar geleden,  wat dat doet met een mens, hoe ik zoiets ooit aan Janneke zou kunnen uitleggen. Ik herinnerde me dat ik ergens in een mandje met ' diversen '  een lapje moest hebben met de Amerikaanse vlag.  Even zoeken en uiteindelijk een centimetertje verwerkt in dit blok. De driehoekjes die er volgens het patroon  nog op zouden moeten heb ik weggelaten, als symbool voor de mensen die op 9/11 zijn overleden.
En natuurlijk een verhaaltje in het DJ boek bij dit blok geschreven voor later, als Janneke groot is. Op zo'n manier kan ze een stukje oma leren kennen terwijl die met haar quilt doende was.

Zo, dat was het weer voor deze keer!

Quiltgroetjes,

@nke7 opmerkingen:

 1. Mooie blokjes, Dear Jane blijft zo'n fijne quilt om aan te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zo blij dat ik jouw Jane in het echt heb gezien (wat was gezellig, ons eigen kleine show and tell)
  Al die wind kan toch niet verhullen hoe mooi je blokjes zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je blokjes zijn mooi!!..en wat krijgt Janneke straks een mooie quilt..met een heel mooi boekje erbij..;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige blokjes, maar de allermooiste is
  toch die, met dat kleine stars&stripes snippertje
  erin. En wat een vreselijk lief gebaar voor je
  kleindochter, om dit op schrift te stellen. Lijkt
  me zeker een waardevolle herinnering voor later en
  je brengt me op een idee!
  Groetjes van de oma van Floor (Ageeth)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hè...gelukkig zijn ze niet weggewaaid!! En weet je......als je deze blokjes ziet dan gaat de zon vanzelf weer schijnen. MOOI!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie blokken er weer bij en helaas ben ik geen genieter van regen, maar ja dat haalt Tara wel voor mij in! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat worden de blokjes van jouw DJ mooi, vooral de frisse kleuren. En ja, de wind en regen... heeft toch het voordeel dat je lekker binnen kunt gaan zitten quilten nietwaar? Succes met el je leuke werkjes

  BeantwoordenVerwijderen