ANKEFIETJE

dinsdag 27 september 2011

Top mandjesquilt eindelijk af !

De vlag mag uit, eindelijk is het dan zover. Drie jaar geleden vond ik een borduurtje dat heel lang geleden in de kast terechtkwam omdat een mens nu eenmaal niet alles kan ophangen wat hij maakt. Totaal vergeten, tot ik het met Joyce erover had. Even gezocht en ja hoor, er kwamen diverse werkjes uit het verleden tevoorschijn! Tja, toen was er natuurlijk reden te over om ook met de mandjesquilt te beginnen. Ik had maandenlang Joyce bezig gezien met lapjes, driehoekjes,  liniaal, potlood, strijkijzer en ministrijkplankje. Ik dacht er het mijne van, maarja, een mens kan het maar naar z'n zin hebben toch?

Voor ik het wist hoorden deze attributen ook tot mijn haast dagelijkse bezigheden.Tijdens onze camperreis  zat ik ook gezellig mandjes te maken en dan schiet het op hoor!

Maar zoals dat met velen van ons gaat, je begint eens aan iets anders, zomaar, voor de verandering en dan gaan die mandjes even in een mand. (Hoe verzin je het!)Na verloop van tijd herinner je je weer hoe leuk het was om mandjes te maken dus werk je met tussenpozen weer wat eraan.

Je vult je ' schatkist '  weer eens aan........
          en plotseling ben je al een heel eind!Hoe zou het er met borduurtje uitzien?  Nou vooruit, even een sfeerbeeld:
Nog een paar mandjes aan elkaar zetten,

de laatste loodjes......

 Yes, eerste klus geklaard!


Ik heb echt zin om hem deze winter af te hebben, dus binnenkort op zoek naar een achterkant en dan de haard aan, potje thee erbij, zacht klassiek muziekje en quilten maar!


Quiltgroetjes,

@nke