ANKEFIETJE

vrijdag 12 oktober 2012

Eindelijk weer eens een blogje.

Tja, als het dochterlief  opvalt  dat het toch wel heel lang geleden is dat moeders een blogje heeft geschreven . . . . . . .  moet je toch maar weer eens in de pen klimmen.

Komt een beetje doordat de Dear Jane top af is, dus de 5e van de maand heeft z'n speciale betekenis een beetje verloren. Ik heb de grand old lady laten dubbelen door Elvira van UFO's in Zuidland.
http://www.ufo-s.nl/
Zag het niet zitten om 2,50 x 2,50 zelf te doen. Zó'n grote tafel heb ik niet en om dat op de vloer te doen, da's vast niet goed voor je knieën.

Toen het nog zomerde een paar weken geleden waren we een paar dagen in de Achterhoek dus met DJ in de fietstas


 via een heerlijke route door het bos


naar Zutphen


om een achterkant uit te zoeken. Dat viel nog niet mee, de stof die ik eigenlijk in gedachten had, iets blauw Tuile-achtigs viel reusachtig tegen. Met in gedachte Janneke, voor wie hij uiteindelijk gaat worden, zijn we uitgekomen op een rose bloemetje mèt pit, in 2 verschillende stofjes, want natuurlijk was er net niet meer genoeg op de rol.  Ach, vroeger maakten ze ook de achterkanten in verschillende stofjes. Een foto houden jullie nog tegoed.

Dus nu ben ik mijn Girl's Day Out aan het afwerken, het label moet nog gemaakt, de mandjes worden gestaag verder gequilt, er ligt nog een Ursula gedubbeld,
verschillende borduurwerken, en...  en.....
Heerlijk, zo'n hobby waarmee je nog jaren vooruit kunt.
Gelukkig worden de avonden elke dag een beetje langer, dat komt héél goed uit.

Zo, jullie zijn weer een beetje bij, tot de volgende keer!

9 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat je Jane zo ver is dat je kunt gaan quilten. Ben wel heel benieuwd naar je achterkant hoor. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik ben ook benieuwd naar die achterkant, gelukkig kan ik hem straks bewonderen...
  Ik neem Jane ook mee, kunnen ze gezusterlijk naast elkaar op de foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anke. Wat leuk om weer wat van je te horen vanaf dat plekje in Rhoon wat zo'n speciale betekenis voor mij heeft! Ben heel benieuwd naar de foto's van je DJ! We hebben gisteren op de tent. in Woudrichem de DJ in verschillende uitvoeringen mogen bewonderen. Zie mijn blog. Heerlijk he die lange Herfstavonden. Ik geniet er ook van. Kom je de volgende keer ook naar de Inloop Bee van De Quilthoeve/ Zou leuk zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je de Dear Jane voor Janneke maakt. Eigenlijk is het dus geen Dear Jane maar een Lieve Janneke! Ben benieuwd hoe de top eruit ziet gedubbeld met achterkant. Veel plezier met doorpitten. Vind ik ook altijd een heerlijk klusje voor de wintermaanden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuke naam 'grand old lady' Die naam de Dear Jane zeker verdiend. Ben benieuwd naar het quiltwerk! Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi ANke leuk weer een nieuw logje . jammer genoeg nog geen foto van je LJ(lieve janneke) ehe Dj.

  maar ik wacht nog wel even .
  gezellig straks quilten als het koud wordt.
  jij komt de winter wel weer door denk ik .

  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat luister jij goed naar je dochter :-) Leuk dat er weer een verhaal bij is. Janneke kookt als erg uit naar haar quilt, maar op het moment is ze denk ik meer geïnteresseerd in een deken voor popje: haar grote lieveling sinds dit weekend. Vanavond drama onder de douche, want popje mocht niet mee (met haar stoffen lijfje...) Dus maar extra snel gewassen en afgedroogd en nu liggen de dames uiterst tevreden in elkaars armen te slapen. Herkenbaar? Trusten! Liefs Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Anke, leuk weer eenlogje en even hier kijken. Zo leuk dat ik jouw mooie quilttops in het echt heb gezien! Heb zelf ook een maandje rustig aan gedaan wat bloggen betreft en zo af en toe is dat herlijk! Geniet lekker van je lange avonden...

  BeantwoordenVerwijderen