ANKEFIETJE

dinsdag 13 september 2011

Lang geleden . . .

in 1995,  5 weken voor onze dochter 14 jaar zou worden, wist ze plotseling wat ze het liefste zou krijgen. Het bleek een quilt uit het Laura Ashley boek. " Die kun jij toch wel maken, mam? " Natuurlijk kind, ik kijk met een loep hoe hij in elkaar zit, haal even stof, lint en kant en begin gewoon. Dat heb ik geweten.
Tussen mijn werk door, als kindlief op school was of boven haar huiswerk maakte, zat moeder alleen maar aan de grote tafel achter de naaimachine. Ze wilde hem pas zien op haar verjaardag.  Die leuke stofje konden me op een gegeven moment wel gestolen worden! Eindelijk, de blokken lagen op een stapel,


nu was het alleen maar een kwestie van even in elkaar zetten en met de siersteken van de machine doorstikken. Ik had nog nooit van batting gehoord, dus kwam er een dubbele laag dikke polyester in, (skipakvoering),  dat maakte hem zo lekker ' fluffig '. En de achterkant werd gewone effen dichtgeweven katoen, type achterkant van een gordijn....... Tel daarbij op de maat 1.80 x 2.20 en 2 , 5 kilo, dan begrijpen jullie dat ik HEEL BLIJ was toen ik hem op haar verjaardag kon geven.
Hieperdepiep hoera!


Inmiddels ligt hij hier al jaren opgerold in een hoekje, de smaak van onze dochter is natuurlijk veranderd. Voor dit blogje mocht hij even uit. Maar wie weet waar hij in de toekomst nog van pas gaat komen. Kleindochter die komt logeren misschien?

Quiltgroetjes,

@nke, die samen met Joyce de komende dagen Ste. Marie-aux-Mines onveilig gaat maken.


6 opmerkingen:

 1. Een prachtig quiltverhaal, Anke, ik vind de quilt nog steeds mooi, heel lieve stofjes heb je ervoor gebruikt. Op de kamer van mijn dochter waren er gordijnen en behang van laura asley! Ik heb er nog steeds restjes van.
  Heel veel plezier in St. Marie en kom graag terug met foto's en verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog 2 nachtjes slapen........zou dat best wel onder deze bijzondere, prachtige deken willen!!
  Groetjes Joyce (hopelijk snel weer Quiltdjoojs)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind 'm geweldig MOOI!!!
  Veel plezier met DJOOJS!
  Ik hoop één dezer dagen m'n Supergoofhuis te renoveren,...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. VOOR SUPERGOOF EN ALLE ANDERE WEBLOGGERS!
  Na 4 keer tevergeefs een reactie op je nieuwe blog (in aanleg) geplaatst te hebben dan maar even zo:
  Welkom terug in blogland! Hopelijk zijn de verhuisdozen snel ge-epibreerd en kunnen we gezellig bij elkaar op de koffie komen.
  De komende tijd weten jullie wat je te doen staat. . . .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nou .als je ervan wilt......pfff ben een beetje verliefd geloof ik:)
  marjolein(marpet)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk en herkenbaar verhaal. Vast genoten de afgelopen dagen ben benieuwd. groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen